W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Drugie certyfikowane danie to Polędwiczki wieprzowe z cydrem i karmelizowanym jabłkiem wareckim zaproponowane przez Zajazd na Winiarach (Warka, ul. Turystyczna 3). Cena dania – 27,00 zł.
Nie ulega wątpliwości, że karmelizowane jabłka świetnie sprawdzają się w deserach. To oczywistość, której nie można zaprzeczyć, ale nie należy zapominać, że doskonale odnajdują się także w daniach wytrawnych, na przykład w towarzystwie wieprzowych polędwiczek suto podlanych cydrem. Miękkie i soczyste mięso, pyszny cydrowy sos i karmelizowane jabłka – wszystko idealnie do siebie pasuje. Jeżeli nie macie pomysłu na obiad, a nie chcecie spędzić długich godzin w kuchni zapraszamy do naszej restauracji Zajazd na Winiarach – zachęca Agnieszka Śmietanka, właścicielka Restrauracji.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.