Przepyszne „Jabłko na Widelcu 8″… a może na pierożki?

Przepyszne „Jabłko na Widelcu 8″… a może na pierożki?

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Spe­cjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.

Ósme certyfikowane danie to Cynamonowe pierożki z karmelizowanymi wareckimi jabłkami przygotowane przez Restaurację FUM (ul. Puławska 39D). Cena – 14,00 zł.

Cynamonowe pierożki z karmelizowanymi wareckimi jabłkami. Pierogi to nasza duma. W czym tkwi sekret? Diabeł  oczywiście tkwi w szczegółach, a w przypadku pierogów w udanym cieście. Nasz przepis jest w rodzinie od pokoleń – pierogi lepią się świetnie, są elastyczne i przyjemnie sprężyste, a do tego to nadzienie…. Prostota składników, doskonałe ciasto i aromat jabłkowo-cynamonowy sprawiają, że ich smak na długo pozostaje w pamięci. A omasta z bułki tartej, masełka lub słodkiej śmietanki obsypanej cynamonem- dopełniają całości. Sezon na pierogi z jabłkami może trwać cały rok – mówi Agnieszka Kurowska-Kobus.

 

Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.

Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.

Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.

← Graj w Moderato! Jarmark Tradycji na wareckim rynku →

O Autorze

Redakcja Warka24.pl - Naszą redakcję tworzą mieszkańcy Warki, instytucje oraz organizacje. Jeśli interesujesz się naszym miastem, lubisz pisać artykuły, śledzisz na bieżąco wyniki sportowe bądź uczestniczysz w kulturalnym życiu miasta to zapraszamy Cię do współpracy z portalem. Dołącz do naszego grona!

Dodaj komentarz