W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Trzynasty certyfikowany produkt to Musztarda „Będzie piekło” przygotowane przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Lokalnego „Bończa”. Produkt dostępny jest w specjalnie oznaczonych gospodarstwach w Bończy, cena produktu – 7,00 zł.
Musztarda „Będzie piekło”. Ostra w smaku musztarda jabłkowa z mielonymi ziarnami białej gorczycy, dodatkiem naturalnego octu jabłkowego i brązowego cukru, sporządzona z miłością, z jabłek wyprodukowanych w Bończy. Należy do grupy musztard zdecydowanych w smaku, typu Dijon i będzie zaskoczeniem dla każdego kto chce eksperymentować, szukać czegoś wyjątkowego, eksplorować nowe smaki wydobyte z zestawienia tradycyjnych składników. Jest idealnym uzupełnieniem dań mięsnych i ostrych sosów tworząc połączenie intrygujące i jednocześnie satysfakcjonujące każde podniebienie.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.