W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Piętnaste certyfikowane danie to Pieczona kaczka nadziewana wareckimi jabłkami przygotowane przez Restaurację FUM (ul. Puławska 39D). Cena – 28,00 zł.
Pieczona kaczka nadziewana wareckimi jabłkami. Kaczka z jabłkami to klasyka polskiej kuchni, a jednocześnie prawdziwy rarytas. Danie, które nigdy nie wychodzi z mody opierając się chwilowym trendom. Chrupiąca skórka w połączeniu z delikatnym, soczystym mięsem, mocno doprawiona majerankiem, pięknie rumiana i aromatyczna, a w środku nadziana jabłkami jest prawdziwym rajem dla podniebienia. Mięso z kaczki uważane jest za wykwintne, warto więc zabrać na uroczysty obiad czy też elegancką kolację osoby bliskie naszemu sercu i wspólnie delektować się smakiem pieczonej kaczki nadziewanej wareckimi jabłkami.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.