W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Siedemnasty certyfikowany produkt to mus „Jabłko czuje miętę” przygotowane przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Lokalnego „Bończa”. Produkt dostępny jest w specjalnie oznaczonych gospodarstwach w Bończy, cena produktu – 7,00 zł.
Jabłko czuje miętę. Element zestawu „Jabłko w pięciu smakach”, który jest próbą pokazania konsumentowi różnorodnego, zaskakującego oblicza jabłka kojarzonego najczęściej ze słodkim musem. Użyte owoce pochodzą z certyfikowanych plantacji, na których został wdrożony program Integrowanej Produkcji Owoców. Przestrzeganie wysokich norm narzuconych przez system jest gwarancją smaku oraz wartości prozdrowotnych użytych owoców. „Jabłko czuje miętę” to mus jabłkowy wzbogacony zaskakującą nutą mięty pieprzowej, która nadaje mu orzeźwiający i niepowtarzalny smak.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.