W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Dziewiętnaste certyfikowane danie to Jabłecznik warecki przygotowane przez Restaurację FUM (ul. Puławska 39D). Cena – 10,00 zł.
Jabłecznik warecki. Obłędnie pyszny! Na kruchej i rozpływającej się w ustach warstwie ciasta mnóstwo soczystych, aromatycznych jabłek. Tak smakuje niebiańska rozkosz. A dni coraz krótsze i jakoś tak trochę smutniej, to zamiast narzekać lepiej zadbać o humor i dobre samopoczucie. Idealnym sprzymierzeńcem w walce z jesienną szarówką będzie pyszny jabłecznik warecki, który cynamonowym aromatem pieczonych jabłek rozgoni wszystkie smutki. W duecie z pyszną kawą jest idealną propozycją na powitanie jesieni.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.