12, 13 i 14 czerwca 2020 r. to daty, które każdy miłośnik dobrej kuchni już teraz powinien zapisać sobie w kalendarzu. Na wareckim Rynku pojawią się prawdziwi pasjonaci kulinariów, którzy przez trzy dni, w ramach pierwszego w tym sezonie zlotu food trucków, będą karmić mieszkańców swoimi popisowymi daniami.
Długi weekend od 12 – 14 czerwca upłynie w Warce pod znakiem dobrego jedzenia. Organizator zlotu zaprasza do rodzinnego świętowania wiosny na Rynku, gdzie będzie miał miejsce pierwszy w tym roku zlot.
Ucztowanie w formule wielkiego, rodzinnego pikniku, którego główną atrakcją jest kilkanaście food trucków od kilku lat przyciąga spragnionych niecodziennych smaków mieszkańców.
Serwowane będą oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady.
Organizatorem zlotu jest organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.
Miejsce: Rynek Warka, Plac Stefana Czarnieckiego.
Wstęp na wydarzenie jest wolny.