Blogi

Przepyszne „Jabłko na Widelcu 9″… niedzielna szarlotka

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich


(czytaj więcej...)
Przepyszne „Jabłko na Widelcu 8″… a może na pierożki?

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich


(czytaj więcej...)
Przepyszne „Jabłko na Widelcu 7″… pora na pora z jabłkiem

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich


(czytaj więcej...)
Ostatnia Paczka… w Halo Polonia

W czwartek 31 sierpnia, w programie TVP POLONIA „Halo Polonia”, którego emisja rozpocznie się o 22:20 wystąpi zespół „Ostatnia Paczka”. Zespół, który promuje wydaną niedawno płytę występuje w składzie: Leszek Owczarczyk (gitara, śpiew), Sławek Klimczuk (gitara


(czytaj więcej...)
Recital fortepianowy Marka Drewnowskiego

Kończy się powoli lato, cichnie gwar wakacyjnych wypraw, Dogasają kwiaty i żółkną liście, Przyroda stroi się do powitania września…   Na zakończenie wakacji Muzeum im. Kazimierza Pułaskiego w Warce zaprasza na fortepianowy Recital Marka Drewnowskiego 8 września 2017


(czytaj więcej...)
Przepyszne „Jabłko na Widelcu 4″… Musztarda… ale jaka!

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich


(czytaj więcej...)
Przepyszne „Jabłko na Widelcu 3″… Naleśniki jak z dzieciństwa

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich


(czytaj więcej...)
Przepyszne „Jabłko na Widelcu 2″… Co za polędwiczki

W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certy­fikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłko­wa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich


(czytaj więcej...)
Przepyszne „Jabłko na Widelcu 1″… Pierś o niezwykłym smaku

Dawno temu, kiedy niektóre owoce były zakazane, a na świecie było tak wspaniale jak tylko może być u Pana Boga za piecem, jabłko skusiło Ewę. Skusiło ją swoim pięknym wy­glądem i cudownym smakiem. Śmiało więc można


(czytaj więcej...)
Muzyka to wędrówka po całej skali naszych emocji

XX koncert Muzzeum Jazz za nami. 18 sierpnia w Muzeum im. Kazimierza Pułaskiego wystąpiła grupa Artur Dutkiewicz Trio. Na kilka dni przed koncertem przeprowadziliśmy wywiad z liderem zespołu. Dziś prezentujemy zapis tej rozmowy. Nazywa się pana


(czytaj więcej...)