W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Dwudziesty pierwszy certyfikowany produkt to koktajl alkoholowy „Warecki grzaniec” przygotowany przez znajdujący się na wareckim rynku lokal Spotykalnię – Śmietankę Towarzyską (ul. Niemojewska 2). Cena – 17,00 zł.
Warecki grzaniec. Ten delikatnie korzenny drink na bazie rumu i naturalnego soku z wareckich jabłek, jest doskonałą propozycją dla wielbicieli owoców w wersji „tylko dla dorosłych”. Mistrzowska kompozycja składników uwydatnia smak jabłka, jednocześnie tworząc doskonałą harmonię aromatów. Przyjemnie rozgrzewający, esencjonalny drink jest wspaniałym uzupełnieniem letniego wieczoru oraz zimowej kolacji. Agnieszka Śmietanka, autorka mistrzowskiej receptury żartuje – Nasz drink poprawia humor i samopoczucie, likwiduje przeziębienie, przemęczenie i przygnębienie.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.