Jabłkowe gotowanie w „dwójce”

Jabłkowe gotowanie w „dwójce”

6 czerwca 2018 r. w Publicznej Szkole Podstawowej nr 2 odbył się konkurs kulinarny pod hasłem „Grójeckie jabłka”.

Wzięło w nim udział 59 uczniów z klas IV i VII. W ramach konkursu trzeba było przygotować potrawę, której najważniejszym składnikiem były jabłka. Zwycięstwo miało przypaść temu, którego potrawa będzie najsmaczniejsza.

Jury, pod przewodnictwem Pani Dyrektor, dokonało degustacji wszystkich potraw i po trudnych ustaleniach wybrało zwycięzców.

W kategorii klas IV przyznano:

Nagroda główna – Zofia Stefańczyk  kl. IVe (otrzymała tablet)

Wyróżnienia: Mikołaj Macioszek kl. IVd i Zuzanna Pyza kl. IVd

W kategorii klas VII przyznano:

Nagroda główna – Konrad Batur kl. VII b (otrzymał tablet)

Wyróżnienia – Kinga Białoskórska kl. VIIb, Natalia Jaworek kl. VIId, Aleksandra Smodrzak kl. VIIb

Wszystkie potrawy były bardzo smaczne. Uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy!

Irena Domańska, Anna Wilczyńska – PSP nr 2 Warka

Udostępnij:
← Przed nami Bohaterskie Lato w Warce! Święto mamy i taty w wareckim przedszkolu →

Dodaj komentarz