W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Dwunaste certyfikowane danie to Wareckie jabłuszka w cieście paryskim przygotowane przez Restaurację FUM (ul. Puławska 39D). Cena – 6,00 zł.
Wareckie jabłuszka w cieście paryskim. Placuszki z dziurką to kolejny ze smaków mojego dzieciństwa. Serwowała je babcia, potem moja mama, a teraz kolej na mnie – wspomina Agnieszka Kurowska-Kobus. Plastry jabłka zanurzone w delikatnym i puszystym cieście, którego jest niewiele, ale tak właśnie ma być. Pierwsze skrzypce gra jabłko, a ciasto to tylko wartość dodana. Nie może tutaj oczywiście zabraknąć cynamonu, który cudnie paruje z jeszcze ciepłych krążków. Dla tych, którzy szukają szybkiej słodyczy, deseru na ciepło lub obiadu dla dzieci, a jednocześnie pożywnej przekąski, nasza propozycja jest wprost idealna.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.