W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Ósme certyfikowane danie to Cynamonowe pierożki z karmelizowanymi wareckimi jabłkami przygotowane przez Restaurację FUM (ul. Puławska 39D). Cena – 14,00 zł.
Cynamonowe pierożki z karmelizowanymi wareckimi jabłkami. Pierogi to nasza duma. W czym tkwi sekret? Diabeł oczywiście tkwi w szczegółach, a w przypadku pierogów w udanym cieście. Nasz przepis jest w rodzinie od pokoleń – pierogi lepią się świetnie, są elastyczne i przyjemnie sprężyste, a do tego to nadzienie…. Prostota składników, doskonałe ciasto i aromat jabłkowo-cynamonowy sprawiają, że ich smak na długo pozostaje w pamięci. A omasta z bułki tartej, masełka lub słodkiej śmietanki obsypanej cynamonem- dopełniają całości. Sezon na pierogi z jabłkami może trwać cały rok – mówi Agnieszka Kurowska-Kobus.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.