W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Siódmy certyfikowany produkt to Krem z jabłka wareckiego i pora przygotowane przez Zajazd na Winiarach (ul. Turystyczna 3). Cena – 10,00 zł.
Krem z jabłka wareckiego i pora to propozycja przygotowana przez Zajazd na Winiarach. Zupa z jabłek to znakomity pomysł na lekką przystawkę, która urozmaici każde menu, z powodzeniem uświetniając oficjalne przyjęcie i spotkanie z przyjaciółmi. Wytrawny akcent, który wprowadzają do niej por, korzenie selera i pietruszki, delikatnie równoważy słodycz soczystych jabłek, uzupełnioną o niewielką nutę kwaskową. Ta zaskakująca balsamiczna zupa jest intrygującym posiłkiem, który umili wspólne rodzinne popołudnie lub wczesną kolację – mówi autorka przepisu Agnieszka Śmietanka.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.