W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Ostatnie, dwudzieste drugie certyfikowane danie to Racuszki z jabłkiem wareckim przygotowane przez Zajazd na Winiarach (ul. Turystyczna 3). Cena – 10,00 zł.
Racuszki z jabłkiem wareckim. Racuchy są sztandarową potrawą Polskiej kuchni. Posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną potrafią nawet najbardziej wybrednego smakosza wprawić w osłupienie. Racuszki swym smakiem i aromatem przenoszą nas w najcudowniejsze smaki dzieciństwa. Pamiętam, że zawsze znikały błyskawicznie i dodawały mnóstwo energii do zabawy. Dzisiaj zapraszam na delikatne i puszyste racuszki na maślance z jabłkami, oprószone cukrem pudrem. Są przepyszne, pełne wspomnień i sentymentów. Słodkie, idealnie puszyste, doskonałe w towarzystwie aromatycznej kawy wprowadzą w dobry nastrój na cały dzień.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.