Sezon imprez na wareckim Rynku został otwarty. Częściowe zniesienie ograniczeń związanych z sytuacją epidemiologiczną umożliwiło organizację pierwszych, niezwykle smacznych wydarzeń. W weekend 12-14 czerwca po raz pierwszy w tym sezonie warecki Rynek stał się dzięki Food Truckom (Futraki) najsmaczniejszym miejscem w całej okolicy.
Każdy uczestnik mógł spróbować: kanapek premium z pastrami, soczystych burgerów, prawdziwych belgijskich frytek, przepysznych mini pączków, lemoniady molekularnej, chrupiących churros, fenomenalnych zapiekanek, wyjątkowego PadThai’a, panierowanych kurczaków oraz pierożków na parze. Oprócz dań serwowanych z samochodów można było napić się zimnych napojów oraz zrobić pamiątkowe zdjęcie przy tematycznym olbrzymim napisie.
Wydarzenie cieszyło się dużym zainteresowaniem zarówno wśród młodzieży jak i dorosłych.
To był smaczny początek sezonu. W weekend 20-21 czerwca odbył się kolejny Zlot Food Trucków organizowany przez Nr1 Eventy, a przed nami w najbliższych miesiącach jeszcze kolejne spotkania na wareckim Rynku – 11-12 lipca (FoodTruck Land), 15-16 sierpnia (Festiwal Dobrego Jedzenia i Piwa).
Foto – Rafał Donica
Dworek na Długiej