W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Jedenasty certyfikowany produkt to Bezalkoholowy cydr na gorąco przygotowane przez Zajazd na Winiarach (ul. Turystyczna 3). Cena – 7,00 zł.
Bezalkoholowy cydr na gorąco. Jeżeli nigdy nie próbowałeś cydru, a tym bardziej – cydru w wersji grzanej, nasza propozycja jest dla ciebie. Ciepły, bardzo mocno aromatyczny, pachnący przyprawami korzennymi, słodziutki… Idealny zwłaszcza jesienią, kiedy robi się naprawdę zimno. Proponujemy gościom gorący cydr, który znakomicie rozgrzewa i skutecznie przeciwdziała jesiennemu spadkowi nastroju. W wersji bezalkoholowej, obowiązkowo przyprawiony cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i skórką pomarańczową. Grzany cydr to strzał w dziesiątkę – dla mnie jest o niebo lepszy od grzanego wina – podkreśla Agnieszka Śmietanka.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.