W czerwcu, na łamach miesięcznika „Kurier Warecki”, rozpoczęliśmy prezentację potraw i produktów wyróżnionych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”, będącego jednym z elementów projektu „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji”. Wareccy restauratorzy przygotowali przepyszne dania na bazie wareckich jabłek. Specjalnie dla czytelników Kuriera a teraz i portalu www.warka24.pl stworzyliśmy menu, które zaspokoi gusta nawet najwybredniejszego smakosza.
Osiemnaste certyfikowane danie to Smoothie z jarmużu i wareckiego jabłka przygotowane przez Zajazd na Winiarach (ul. Turystyczna 3). Cena – 9,00 zł.
Smoothie z jarmużu i wareckiego jabłka. Prawdziwa bomba witaminowa, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom zieleni. Koktajl jabłkowo-jarmużowy to sycąca i bardzo orzeźwiająca propozycja, idealna na drugie śniadanie, zdrową przekąskę, pyszny deser lub lekką kolację. A do tego ten kolor… Od samego patrzenia na taki ogrom chlorofilu skumulowanego w jednym miejscu człowiek od razu robi się zdrowszy. A prawdziwa magia czai się dopiero w jego smaku. Smoothie jabłkowo-jarmużowe jest po prostu przepyszne, a wypite na Winiarach smakuje jeszcze lepiej.
Zapraszamy do konsumpcji i do śledzenia artykułów o całej serii produktów nagrodzonych certyfikatem „Jabłko na Widelcu”.
Pełna lista produktów wraz z cenami… kliknij tutaj.
Projekt „Jabłkowa Warka – Owoc Naszej Pasji” realizowany jest w ramach Programu Partnerstwa PAFW ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.